Kinderen

Voor kinderen is het Vechtdal het paradijs op aarde. Hier kunnen zij nog rustig in hun eentje erop uittrekken. Lekker buitenspelen is hier volop mogelijk, maar voor kinderen die zichzelf niet zo goed weten te vermaken is er ook van alles te doen. Wat denkt u van een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn of Avonturenpark Slagharen? Lekker varen op de Vecht of spelen in het bos. In de bossen van Ommen bevindt zich zelfs nog een echte Sahara. Een tientallen metersgrote zandvlakte waar kinderen heerlijk kunnen ravotten.

 

Verhalenpalen

Ook tijdens een wandeling of fietstochtje hoeven kinderen zich niet te vervelen. Want net als het hen lang duurt, ontdekken ze weer één van de ‘verhalenpalen’ die op zo’n dertig plekken in het Vechtdal staan opgesteld. Door een paar keer te trappen op een pedaal en een simpele druk op de knop, kan er geluisterd worden naar een verhaal dat past bij de omgeving waar de bewuste paal geplaatst is. Het zijn spannende, leerzame, grappige en ontroerende verhalen, die bol staan van eeuwenoude folkore en tradities.
De verhalen worden voorgelezen door bekende en minder bekende Vechtdalbewoners zoals Jeroen Krabbé, Erik Hulzebosch, gedeputeerde Bert Boerman of wethouder Ilona Lagas. Iedere paal bevat een verhaal voor volwassenen en een verhaal voor kinderen en alle zestig verhalen zijn bedacht of ingezonden door inwoners van het Vechtdal. Ook voor fietsers die nog nooit eerder in het Vechtdal zijn geweest, zijn de verhalenpalen gemakkelijk te vinden, want ze staan stuk voor stuk opgesteld langs het fietsroutenetwerk.

Retourtje Vecht

Een dagje uit met het hele gezin. Leuk, maar waar ga je naartoe als je kinderen variëren in leeftijd tussen de basisschool en eindexamen voortgezet onderwijs? Dan is Retourtje Vecht een goede optie. Want tijdens dit uitje worden zowel de spieren en het uithoudingsvermogen als de hersens geprikkeld. Daarnaast is het ook nog eens ontspannend en gezellig.

 • Retourtje Vecht start iedere dinsdagmiddag rond een uur of één bij Landhoeve De Zwieseborg in het Hardenbergse Loozen.
 • Per kano zak je de Vecht zo’n zes kilometer af, om te eindigen bij natuurinformatiecentrum De Koppel in Hardenberg. 
 • Na een kopje koffie met biologische walnotentaart volgt er een rondleiding door het natuurcentrum, dat bol staat van de informatie over de flora en fauna rond Reest en Vecht en nuttige tips over duurzaamheid.
 • Tijdens de terugreis met de platbodem Le Bateau de Napoleon vertellen de gebroeders Veurink uitgebreid over alle vogels, vissen en planten die leven in en om de Vecht. Regelmatig wordt de motor even afgezet om een broedende fuut, de kleine plevier of een groep bergeenden te observeren. Zelfs de lepelaar is regelmatig te vinden langs de oevers van de Vecht.
 • De tocht eindigt weer bij De Zwieseborg, waar de deelnemers weer op krachten kunnen komen met een welverdiende versgebakken pannenkoek.
 • Retourtje Vechtdal kost 20 euro per volwassene en 17,50 voor kinderen tot 13 jaar. Aanmelden kan via (0524) 56320

Smokkelpad

Verhalen over stripteasende boerinnen, plassende honden en met groene zeep ingesmeerde biggen. De Verhalenpad-wandeling in Gramsbergen is niet alleen mooi, maar ook verrassend onthullend. De afstand van slechts 14 kilometer en de spannende verhalen in de routebeschrijving maken deze wandeling geschikt voor jong en oud, voor toeristen, maar ook voor bewoners uit het Vechtdal. 

 • Het Verhalenpad Gramsbergen begint en eindigt bij het station in Gramsbergen en is opgetekend in een boekje dat onder andere verkrijgbaar is bij het Informatiepunt in Hardenberg en het museum in Gramsbergen.
 • Naast de wandelroute staat het boekje boordevol sensationele verhalen over de tijd dat de grens tussen Nederland en Duitsland nog streng bewaakt werd en er volop werd gesmokkeld.
 • De wandeling voert via Holtheme langs het kanaal De Haandrik door Duitsland waar onder andere de molen van Laar wordt gepasseerd. De huidige molen stamt uit 1807, maar op diezelfde plek stond omstreeks het jaar 1400 al een windmolen.
 • Via het Twistveld, een gebied waarover Duitse en Nederlandse boeren in het verleden vaak ruzie hadden, gaat de wandeling via de Poffershut, de groene grensovergang langs d’Aole Vechte , een afgesneden meander van de Vecht.
 • Onderweg kan er op diverse plekken worden gepicknickt. Een bezoekje aan bierbrouwerij de Mommeriete in Gramsbergen is een leuke en leerzame afsluiting van de wandeling. Hier leert men niet alleen hoe bier wordt gebrouwen, maar heeft men ook volop de gelegenheid om op het terras aan de Vecht of in de eeuwenoude gelagkamer uit te puffen van de wandeling, onder het genot van koffie met eigengebakken kruidkoek of cake.

 


 • Bungalowvakantie in Ommen op Vakantiepark boek je bij Boekjebungalow in Ommen. Vakantie vieren op Vakantiepark de Lindenbergh.
 • Vakantie in het Vechtdal Overijssel Boek je bungalow op Vakantiepark in Ommen. Bungalow voor 6 personen op vakantiepark de Lindenbergh
 • Boek je bungalow in Ommen op Vakantiepark de Lindenbergh met prachtige Vakantiewoningen
 • Bungalow in ommen op Vakantiepark huren bij Boekjebungalow in Ommen. Bungalow op Vakantiepark de Lindenbergh. Vakantie voor het hele gezin!
 • Bungalows op vakantiepark in Ommen met wifi. Internet in bungalows op Vakantiepark de Lindenbergh is aanwezig. Boek je bungalow in ommen op vakantiepark bij Boekjebungalow

Twitter:

Laatste nieuws:

Archief

Wat onze gasten vinden:

"Wij komen al meerdere jaren naar de Lindenbergh en vinden het perfect. Ruime vakantiewoningen, lekker rustig park en dichtbij Ommen."
Fam. Boot februari 2018

"Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wij vonden een aantal kussens wat dun"
Anoniem, februari 2018

"Een fijne accommodatie in een mooie omgeving"
Familie Van Zijdeveld, januari 2018

"Vakantiepark de Lindenbergh is een fijn rustig park voor een heerlijke vakantie met goede vakantiewoningen."
Fam. Jouwsma, oktober 2017

Lees meer berichten van onze klanten