Wandelen en fietsen in de omgeving van Ommen

Wie van wandelen houdt, kan in Ommen zijn hart ophalen. Niet voor niets werd deze Vechtdalgemeente in 2013 uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. Het meest bijzondere van de omgeving van Ommen en haar omgeving is de grote diversiteit aan natuur. Op een paar vierkante kilometer vindt men donkere dennenbossen,  fris groen loofbos, weiden, heuvels, zandverstuivingen, heide, koele meertjes en natuurlijk de schitterende rivier de Vecht.

 

Wandelroutenetwerk

Natuurlijk kunt u zelf een wandelroute uitstippelen, maar u kunt ook gebruik maken van  Wandelnetwerk Vechtdal. Dit wandelnetwerk kent tientallen startpunten, van waaruit u met behulp van een ingenieus systeem van bewegwijzering heel eenvoudig zelf een route uitstippelt. Dat kan een route van 3 kilometer zijn, maar ook een wandeltocht van 40 kilometer of verder.

 

Vechtdalpad

Wilt u het Vechtdal echt beleven en tegelijkertijd wat meer te weten komen over de geschiedenis van dit boeiende gebied? Kies dan het Vechtdalpad. Dit lange afstandswandelpad begint in Zwolle en verhaalt over het ontstaan van het Vechtdal en voert vervolgens via Dalfsen, Vilsteren, Ommen en Hardenberg naar de oorsprong van de Vecht in het Duitse plaatsje Laar.

 

Op de fiets

Fietsers kunnen via de Fietsknooppuntenroute aan de hand van een duidelijke kaart en markeringen langs de fietspaden kiezen uit 1001 prachtige fietsroutes. Naast de knooppuntenroutes zijn er tientallen andere bijzondere fietstroutes te vinden. Zoals bijvoorbeeld de Smaakfietsroute die langs imposante havezaten en romantische kastelen voert, afgewisseld met een aantal culinaire stops, waar men kan genieten van heerlijke streekproducten uit het Vechtdal. Wandelen en fietsen in het Vechtdal is een belevenis die alle zintuigen prikkelt.

 

Happen en trappen

Lekker eten, bewegen en iets van de omgeving zien. De fietstochten van Happen en Trappen zijn zelfs leuk voor degenen die geen echte fietsconditie hebben. Want na iedere tien kilometer is het weer culinair genieten geblazen op een van de terrasjes op de route.

Hoewel een landelijk initiatief, is Happen en Trappen Hardenberg ontwikkeld door lokale ondernemers die de omgeving op hun duimpje kennen. Het resultaat is een fietstocht van een kleine 50 kilometer door de omgeving, waarbij er van restaurant naar restaurant wordt gefietst waar de  maag wordt gevuld met culinaire hoogstandjes. Onderweg worden de ogen gevoed met prachtige vergezichten en de hersenen met allerlei interessante wetenswaardigheden over de omgeving.

 

Kijk voor meer informatie over wandelen en fietsen op www.vechtdalmarketing.nl

  • Bungalowvakantie in Ommen op Vakantiepark boek je bij Boekjebungalow in Ommen. Vakantie vieren op Vakantiepark de Lindenbergh.
  • Vakantie in het Vechtdal Overijssel Boek je bungalow op Vakantiepark in Ommen. Bungalow voor 6 personen op vakantiepark de Lindenbergh
  • Boek je bungalow in Ommen op Vakantiepark de Lindenbergh met prachtige Vakantiewoningen
  • Bungalow in ommen op Vakantiepark huren bij Boekjebungalow in Ommen. Bungalow op Vakantiepark de Lindenbergh. Vakantie voor het hele gezin!
  • Bungalows op vakantiepark in Ommen met wifi. Internet in bungalows op Vakantiepark de Lindenbergh is aanwezig. Boek je bungalow in ommen op vakantiepark bij Boekjebungalow

Twitter:

Laatste nieuws:

Archief

Wat onze gasten vinden:

"Wij komen al meerdere jaren naar de Lindenbergh en vinden het perfect. Ruime vakantiewoningen, lekker rustig park en dichtbij Ommen."
Fam. Boot februari 2018

"Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wij vonden een aantal kussens wat dun"
Anoniem, februari 2018

"Een fijne accommodatie in een mooie omgeving"
Familie Van Zijdeveld, januari 2018

"Vakantiepark de Lindenbergh is een fijn rustig park voor een heerlijke vakantie met goede vakantiewoningen."
Fam. Jouwsma, oktober 2017

Lees meer berichten van onze klanten